Все пропало: Київ просить допомоги Міноборони і МВС для боротьби зі снігом

01.03.2018, 15:09

Влада Києва попросила Міноборони і МВС направити особовий склад на прибирання міста, бо самостійно відкопати його від снігу вже не вдається. При цьому сильні снігопади у столичному регіоні триватимуть ще протягом доби. Про це повідомляється на сайті мера Віталія Кличка.

Тільки за ніч у Києві випало 20 см опадів, ще стільки ж додалося за першу половину дня. «Сьогодні, в перший день весни, Київ замітає снігом... Вранці практично весь комунальний транспорт вийшов на маршрути, графік руху, звичайно, порушився, але транспорт працює», - заявив Кличко.

Всього в Києві працює близько 670 одиниць снігоочисної техніки, але з огляду на величезні масштаби міста велика частина столиці все одно перетворилася на суцільний замет.

Нагадаємо, столична влада рекомендувала скасувати на два дні навчання в школах і дитсадках і скоротити робочий день у четвер і п'ятницю. «Ми звертаємося до всіх організацій Києва оголосити сьогодні короткий робочий день. Щоб ввечері не було пікового навантаження на транспортну інфраструктуру столиці», - додав мер. Незважаючи на прохання до водіїв не паркувати уздовж проїжджої частини авто, велика частина вулиць частково заблокована саме через такі авто.

Читайте АСН в Google News