Удвічі дешевше за воду: молокозаводи різко знизили вартість закупівлі молока у селян

18.01.2018, 11:07

Молокопереробні заводи з нового року різко знизили закупівельну вартість літра молока в підсобних господарствах. Про це ASN повідомляють жителі Полтавської області.

Селяни повідомили, що з нового року молочники почали закуповувати літр молока не по 6 гривень, як раніше, а по 4 гривні. Таким чином в Україні літр незбираного молока коштує вже вдвічі дешевше літра звичайної бутильованої води.

Закупівельники пояснили це тим, що молоко з підсобних господарств з 1 січня вважається практично "браком" і в магазинах з'являтися не повинно. Вони вводять селян в оману, повідомляючи, що закон про заборону закупівлі молока в підсобних господарствах чинний. Хоча насправді Мінагропрод переніс набрання ним чинності на півроку.

Також 17 січня під час засідання Кабінету міністрів прем'єр-міністр Володимир Гройсман обурився ідеєю заборони прийому молока у селян. За його словами, ніхто в Україні не має права цього робити. Нагадаємо, питання про встановлення економічно обґрунтованої ціни на молоко, а також - контролю якості молокопродуктів не регулюється в Україні належним чином вже кілька років.

Читайте АСН в Google News