Тарифний тупик: кожне підвищення тільки збільшує борги - експерт

11.01.2018, 18:58

Тарифна політика української влади завела сферу житлово-комунального господарства в глухий кут, оскільки кожне підвищення вартості послуг призводить лише до зростання боргів у цій сфері. Таку думку висловив директор Інституту міста Олександр Сергієнко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Ситуація з підвищенням тарифів зайшла в глухий кут. Якщо далі продовжувати підвищувати тарифи - на що завгодно - все це буде призводити тільки до зростання заборгованості, не кажучи вже про соціальне напруження", - зазначив експерт.

За його словами, за останні три роки, коли спостерігалося стрімке зростання тарифів, рівень платежів з боку населення вперше опустився нижче 90% і склав всього 83%. Причому  2017 року найбільше зросла заборгованість на газопостачання - майже вдвічі. Це тепер найбільша складова в боргу.

І хоча відключити газ у приватному будинку не складе труднощів для працівника, поставки енергоносія тривають, оскільки громадяни все одно платять. При цьому він додав, що на сьогоднісукупний борг населення за комунальні послуги склав 30,6 млрд грн (дані на листопад 2017 року).

Нагадаємо, раніше ASN розповідала, що українці заборгували за комуналку вже 27 мільярдів доларів. Це абсолютний рекорд

Читайте АСН в Google News