Активісти вимагають знайти вбивць Окуєвої

01.11.2017, 17:30

У центрі Києва на Михайлівській площі відбувся мітинг у пам'ять про добровольця АТО, прес-секретаря батальйону імені Джохара Дудаєва Аміни Окуєвої. Машину, в якій вона перебувала разом з чоловіком Адамом Осмаєвим, розстріляли 30 жовтня за Києвом.

Сьогодні нечисленні активісти підняли прапори України та Вільної Ічкерії біля пам'ятника княгині Ользі.

«Ми зібралися тут, щоб згадати наших побратимів, починаючи з Майдану, і, на жаль, зараз цей прикрий випадок з Аміною. Ми пам'ятаємо наших хлопців, наших дівчат, поруч ціла стіна, де наші загиблі, - каже волонтер Павло Артюх. - На жаль, у нас така ситуація, що офіційно немає війни, але люди, які повертаються звідти, розраховують, що вдома на них чекає мир, а вдома на них чекає те, що ми бачимо. І ніхто цим не займається».

Активісти нагадують керівникам правоохоронних органів, що ті неодноразово давали клятву, присягали, говорили, що це справа честі - розкрити такі злочини. Але тільки результату не видно.

«Те, що сьогодні нас не дуже багато, оскільки хтось на передку, хтось волонтерить або служить. Це не має значення. Важливо, що ми пам'ятаємо своїх, що ми не дамо забути і тим людям, які професійно мають займатися розкриттям цих злочинів», - заявляє Павло.

Читайте АСН в Google News