Багато постраждалих, жодного цілого будинку. Влада обіцяє компенсувати збитки від аномального граду на Житомирщині

22.09.2017, 15:37

Місцева влада радить постраждалим 21 вересня внаслідок аномального граду в Житомирській області документувати збитки і писати заяву на компенсацію. На даний момент точну суму загальних збитків не називають представники влади жодного населеного пункту, так само як і не відома точна кількість постраждалих внаслідок стихії. На щастя, внаслідок урагану немає людських жертв.

У той же час місцевий депутат і журналіст Валерій Шелепа пише, що збиток, завданий градом, величезний: "40 пошкоджень електромережі. Розпочато обстеження шкіл і лікарень. У міськраді сотні людей пишуть заяви на матеріальну допомогу", - написав він.

За його словами, мінімальний розмір допомоги, який наразі становить 1600 грн., можливо, рішенням сесії міськради буде збільшено. Зараз у Бердичеві проходить сесія міськради, в ході якої оцінюється попередній розмір збитків від аномального граду. За даними управління ДСНС у Житомирській області, стихія залишила без електропостачання 7 населених пунктів: 3 - в Бердичівському та 4 - в Ємільчинському.

Читайте АСН в Google News