Саакашвілі заявив, що його життя і свобода «під ударом»

11.09.2017, 13:57

Екс-президент Грузії і екс-губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі в ході прес-конференції у Львові заявив про існування загрози його життю і свободі. Він упевнений, що президент України Петро Порошенко домовився з грузинським мільярдером Бідзіною Іванішвілі щодо порушення проти Саакашвілі кримінальних справ.

«Я знаю, що і моя свобода під ударом, і моє життя ... Але існування України під ударом, і свобода України набагато вище, ніж свобода і існування її громадянина, включно зі мною», - заявив політик.

За його словами, він сильно ризикує, повертаючись в Україну. Політик уточнив, що Порошенко домовився з Іванішвілі в ході свого візиту до Грузії цього року.

«Порошенко поїхав до Грузії і домовився з Іванішвілі - головним приватним акціонером ПАТ «Газпром» - вести проти мене кримінальні справи. Жодна країна в світі їх не визнає, і навіть Інтерпол відмовився від цих справ», - сказав політик.

Нагадаємо, раніше екс-президент Грузії заявив, що поліція України вкрала у нього паспорт, коли він 10 вересня проривався в Україну з Польщі.

Читайте АСН в Google News