Грузія двічі просила Україну видати їй Саакашвілі, - Мін'юст

19.07.2017, 14:29

Грузія двічі зверталася до України з приводу екстрадиції екс-президента країни, екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі, проте двічі отримувала відмову. Про це заявила міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані, передає «Грузія Online».

«Ми двічі офіційно звернулися від головної прокуратури Грузії до української сторони з проханням передати Саакашвілі і двічі отримали офіційну відмову», - сказала Цулукіані.

Нагадаємо, в даний момент e Грузії з офіційним візитом перебуває Президент України Петро Порошенко. 18 липня на брифінгу в Тбілісі він заявив, що Україна не отримувала від влади Грузії вимоги про екстрадицію Михайла Саакашвілі. Разом з тим, у Саакашвілі є українське громадянство, а за українськими законами, країна не може видати свого громадянина іншій державі без вагомих причин.

Як відомо, проти екс-президента країни Саакашвілі в Грузії порушено кілька кримінальних справ за звинуваченням в розтраті держкоштів і перевищенні службових повноважень. Сам Саакашвілі заявив, що уряд Грузії контролюється російським олігархом Іванішвілі. Саме тому проти нього йдуть репресії.

Читайте АСН в Google News