Україна поки що думає, чи відключати електрику «ДНР» - Тука

25.04.2017, 10:56

Питання про припинення електропостачання так званої «ДНР» розглядається, але не стоїть так гостро, як в «ЛНР». Про це повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

Заступник міністра підкреслив, що з окупованими територіями немає господарських відносин, тому неможливо говорити про терміни погашення заборгованості за поставлену в «ЛНР» електроенергію, передає телеканал «112 Україна».

На питання про те, чи збираються відключити окуповану Донецьку область, Тука сказав: «Заборгованість Донецької області становить 5,8 млрд, а з них трохи менше 500 млн - це заборгованість споживачів на неконтрольованій території (...) Питання можливого відключення розглядається, але не стоїть так гостро, як у Луганській області».

Він уточнив, що останнім часом з «ДНР» також перестала приходити оплата за електрику.

Тука додав, що існує ймовірність негативних наслідків відключення світла в «ЛНР». «Єдина лінія електроживлення, яка залишилася неушкодженою і завдяки якій подається електроенергія зі Щастинської станції на всю територію Луганської області, ця лінія електроживлення в декількох ділянках йде просто по лінії розмежування. Щоб знешкодити цю лінію, досить просто зробити влучний постріл по ізолятору зі снайперської гвинтівки», - резюмував заступник міністра.

Читайте АСН в Google News