Порошенко: Росія не зацікавлена у мирі

19.04.2017, 12:19

РФ не зацікавлена ​​у мирі, вважає президент України Петро Порошенко. Про це він повідомив під час свого виступу в Королівському інституті міжнародних відносин Chatham House в Лондоні, передає 112 Україна.

«Російська Федерація сьогодні порушує тисячу обіцянок. Я безпосередній учасник Мінського процесу, і багато разів я зустрічався з Володимиром Путіним, обговорював з ним, разом з Ангелою Меркель і Франсуа Олландом. Нескінченне число обіцянок з боку Путіна, нічого не сталося. Немає ефективного припинення вогню, відведення важких військ, повернення заручників, які були нелегально затримані не тільки на окупованих територіях, а й в РФ», - сказав Порошенко.

За його словами, в Україні немає миру, так як росіяни не зацікавлені в мирі. Крім того, апетити РФ не обмежуються Україною.

«Треба зрозуміти, що гегемонія Росії не закінчиться на Україні. Вчора це були Молдова, Грузія, Осетія і Абхазія. Сьогодні це Сирія і Україна. Ви знаєте, хто буде наступним? Це не проблема голоду, а проблема відносин. А ставлення РФ дуже відрізняється не тільки від нашого, але і від радянського. Радянський союз вважав, що ми хороші, а «вони» погані. У Кремлі думають по-іншому: «вони» погані, тому нам можна бути поганими», - додав президент України.

Читайте АСН в Google News