Порошенко посилив відповідальність військових за порушення на службі

14.04.2017, 10:04

Президент України Петро Порошенко підписав закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності військовослужбовців та деяких інших осіб».

Як повідомили в прес-службі глави держави, цей закон підвищує рівень військової дисципліни військовослужбовців, а також військовозобов'язаних і резервістів під час проходження зборів. Крім того, поліпшується порядок притягнення цих осіб до відповідальності за вчинення військових адміністративних правопорушень.

Закон передбачає посилення за порушення правил водіння або експлуатації машин, вчинені в стані алкогольного сп'яніння, в разі невиконання ними своїх службових обов'язків, порушення військової дисципліни або громадського порядку.

Верховна Рада прийняла цей закон 16 березня.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що в результаті бійки між військовослужбовцями однієї з військових частин Володимир-Волинського гарнізону загинув військовослужбовець-контрактник. Кілька військових зібралися в громадському місці, там у них виникла суперечка, яка переросла в бійку. У бійці військовий отримав травму, від якої пізніше помер.

Читайте АСН в Google News