Новий закон про КСУ: на утримання 18 суддів треба буде витрачати більше 80 млн грн на рік

11.04.2017, 14:54

За новим законом судді КСУ довічно отримуватимуть по 300 тис. грн утримання. Про це в кулуарах в інтерв'ю журналістам заявив позафракційний нардеп Юрій Береза, передає кореспондент ASN.

"Я не буду голосувати за такий закон про КСУ. Бо за новою редакцією, судді КСУ самі вирішуватимуть: що їм розглядати, а що ні. Це нічого не змінить. В КСУ і сьогодні роблять усе, щоб затягувати розгляд питань, роблять все для цього, відтягують розгляд важливих питань. Тому виникає взагалі питання: а чи потрібен такий судовий орган?" - заявив він.

Береза ​​наголосив, що найбільш неприпустимими є запропоновані норми щодо суттєвого підвищення зарплат і довічного утримання членів КСУ.

"Якщо зарплати суддів збільшать, як передбачено в законі, то на це з бюджету треба буде більше 80 млн на рік. Після того, як суддя піде на пенсію, він довічно отримуватиме по 300 тис. грн на місяць. А якщо буде змінюватися прожитковий мінімум, то ця цифра ростиме", - прогнозує він.

Конституційний Суд України складається з вісімнадцяти суддів - по шість призначаються Президентом, Верховною Радою і з'їздом суддів України.

Читайте АСН в Google News