Київ прийме російську делегацію, якщо РФ запропонує когось замість Самойлової - Кириленко

11.04.2017, 11:12

Україна прийме російську делегацію на «Євробачення-2017» на необхідному рівні, якщо РФ запропонує іншого учасника, а не Юлію Самойлову. Про це заявив віце-прем'єр України з гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко.

«Я думаю, якщо Росія змінить рішення щодо Самойлової, вона перестане бути Росією в путінській редакції. Тому у мене особисто на це надій немає. Однак ми приймемо російську делегацію на необхідному рівні, якщо вони запропонують іншого учасника, який не порушував українського законодавства», - заявив Кириленко в інтерв'ю «Обозревателю».

Разом з тим, за словами віце-прем'єра, Росія в цілому не розраховувала на участь у конкурсі, вони довго «шукали рецепт, який міг би найбільш болісно вразити Україну».

Кириленко підкреслив, що від України ніхто не зажадає зміни законів на догоду РФ, а тому в конкурсі братимуть участь 42 країни, а не 43.

Він додав, що рішення щодо Самойлової може мати якісь наслідки, а може і не мати ніяких, це відкрите питання. Як пояснив Кириленко, для будь-яких негативних наслідків потрібно консолідоване рішення ЄВС, а це передбачає спеціальні процедури, голосування.

Нагадаємо, СБУ заборонила російській учасниці «Євробачення» Юлії Самойловій в'їзд в країну на три роки. Російська співачка в 2015 році незаконно відвідувала анексований Крим і брала участь там у концерті.

Читайте АСН в Google News