Голова Національного банку Валерія Гонтарева йде у відставку

03.04.2017, 11:10

Голова НБУ Гонтарева точно йде у відставку. Про це в інтерв'ю журналістам перед погоджувальною радою 3 квітня заявила заступник голови фракції БПП Ірина Луценко, передає кореспондент ASN.

"Думаю, що запас міцності і запас роботи, який вона взяла на себе, підійшов до кінця. Вона неодноразово писала заяву, адже це колосальне навантаження. Я думаю, що вона могла б продовжувати виконувати свою роботу. Але я не вважаю додатковим тиском або випуском пари її відхід. Свою роботу вона виконала", - заявила вона.

У той же час, з її слів, поки що кандидатура нового голови НБУ не обговорювалася.

"Нова кандидатура не обговорювалась. Коаліцію Гонтарева влаштовує. При всіх нападках на неї. Свою роботу вона виконує. У неї вистачало мужності і професіоналізму  попри ті справи, які є у ГПУ І НАБУ".

На думку Луценка, голова НБУ Валерія Гонтарева в'язала на себе велику відповідальність в найскладніший момент.

"Тому я думаю, що Гонтарева пропрацювала професійно і дуже складно в період, коли треба було балансувати банківську систему. Приймати важливі рішення в умовах такого тиску. Зняти з ринку близько 90 банків: професійно, продумано, маючи методики, маючи підстави для цього. Вона змогла утримати гривню, хоча нам прогнозували курс і до 45 грн. Такі були моменти", - додала вона.

Нагадаємо, раніше Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що більша частина коштів, виділена для рефінансування українських банків Національним банком України, була виведена в офшори або перерахована в іноземні банки. І до цих розкрадань може бути причетне і вище керівництво НБУ.

Читайте АСН в Google News