Гройсман зажадав переглянути рішення про введення абонплати на газові точки

01.04.2017, 19:42

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці в соцмережі заявив, що вивчив аргументацію і розрахунки так званої абонплати за газ і вкрай незадоволений таким рішенням Національної комісії з енергетики, а також вимагатиме його переглянути.

За словами прем'єра, всупереч запевненням комісії, що внаслідок новацій рахунки за газ українців не виростуть, - це виявилося неправдою.

«Щойно я закінчив нараду з цього приводу. Збільшення дійсно є і становить у середньому в розрахунках від 1,3 до 3 разів, особливо це стосується тих, хто живе в багатоквартирних будинках. Це неприпустимо! Ні я, ні Уряд цього категорично не підтримуємо. Я щойно розмовляв з представником комісії, яка встановила цю абонплату з 1 квітня. Вимагаю, щоб це рішення було переглянуто. Це наша принципова позиція», - заявив Прем'єр у своєму зверненні, записаному перед Кабміном.

Нагадаємо, тиждень тому ASN вивчила питання введення так званої абонплати на газ і встановила, що вона призведе до істотного подорожчання оплати за газ, а також - до дискримінації за ознакою проживання, оскільки для жителів різних сіл, наприклад, одна і та ж послуга коштуватиме по-різному, а для жителів багатоквартирних будинків вартість газу взагалі виросте в рази.

Читайте АСН в Google News