Чиновники затягують перетворення мисливських резиденцій Януковича на національні парки

31.03.2017, 10:59

Активісти заявляють, що процес перетворення мисливських резиденцій екс-президента України Віктора Януковича на національні парки затягується. Про це вони заявили на прес-конференції в Києві, передає кореспондент ASN.

Зокрема, еколог МБО «Екологія-Право-Людина» зазначив, що в резиденціях «нічого не треба відновлювати, а треба зберегти те, що є». Він підкреслив, що в цьому унікальність резиденцій.

У свою чергу головний спеціаліст відділу формування мережі природно-заповідного фонду Міністерства екології та природних ресурсів України Анастасія Драпалюк заявила, що після Революції гідності до Міністерства було направлено заяву щодо створення там національного парку.

«Мінприроди знову відновило роботу в цьому напрямі (...) Схвалили рішення і направили в Київську ОДА для отримання всіх погоджень. КОДА зібрала всі узгодження на місцевому рівні, щоб можна було підготувати указ президента», - сказала Драпалюк.

За її словами, міністерство розробило відповідний указ президента і погодило його з усіма необхідними відомствами. «Після отримання погодження від Міністерства юстиції документ був направлений на початку 2017 року на розгляд Кабінету міністрів», - додала чиновниця.

Однак, за її словами, Кабмін документ не підтримав і повернув у Мінекології.

Нагадаємо, раніше міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявляв, що в Дніпровсько-Тетерівському національному природному парку (мисливські угіддя екс-президента України Віктора Януковича в Сухолуччі Київської області) до цього часу триває шалений опір лісників і чиновників.

Читайте АСН в Google News