НАБУ відкрило справу проти судді, яка затягувала процес над Насіровим

30.03.2017, 08:49

Національне антикорупційне бюро України відкрило справу проти голови Солом'янського райсуду Києва Людмили Шереметьєвої в зв'язку з процесом над відстороненим головою Державної фіскальної служби Романом Насіровим.

Як з'ясували журналісти «Української правди», справа була відкрита в зв'язку з заявою низки народних депутатів України.

У НАБУ повідомили, що голова суду Шереметьєва не забезпечили чергування суддів, організацію їхньої роботи та навмисне не зробила ніяких дій, необхідних для належної організації роботи суду в той день, коли минав термін утримання Насірова під вартою.

 

Нагадаємо, голову ДФС Романа Насірова ввечері 2 березня затримали детективи НАБУ і Спеціальної антикорупційної прокуратури. Йому вручили підозру щодо так званої «газової справи». Насірову інкримінується ухвалення незаконних рішень, які призвели до заподіяння державного збитку в розмірі 2 млрд грн.

4 березня Насірова вивезли в «швидкій» із лікарні «Феофанія» і перевезли в Інститут кардіології для обстеження. Там не підтвердили діагноз «інфаркт». Вже 7 березня Солом'янський райсуд Києва обрав чиновнику запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення 100 млн гривень застави. 16 березня дружина Насірова внесла за нього заставу, цього ж вечорі він вийшов із СІЗО.

Читайте АСН в Google News