Вартість проїзду в Україні однозначно ростиме

29.03.2017, 16:47

Але економічних підстав для підвищення тарифів на залізниці і метро немає, це куларная корупція.

Про це на прес-конференції 29 березня сказав експерт з питань транспорту, директор консалтингової компанії William invest expert Віктор Медвідь, передає кореспондент ASN.

«Транспортна система пов'язана з усіма складовими в державі. Тому тарифи зростають, як і всі ціни на товари та послуги в державі. Якби перевізники підвищували вартість проїзду більше темпів інфляції, якби транспорт вибивався з відсотка інфляції, то можна було б проводити антимонопольне розслідування. Але це не так. Тому таких підстав немає», - заявив він.

У будь-якому випадку, за прогнозами експерта, підвищення тарифів на проїзд в однозначно буде.

«Питання тільки в одному: наскільки справедливим та економічно обґрунтованим буде це підвищення? Однозначно тарифи будуть зростати, як вони вже ростуть кожен квартал. Тому, якщо правильно ставити питання: а наскільки обґрунтовано? То щодо залізничного напряму підвищення вартості проїзду - необґрунтовано. На залізниці достатньо внутрішніх резервів, щоб не підвищувати їх. Щодо метрополітену теж немає економічного обґрунтування для зростання тарифів. Тут тільки корупційна складова. Підстави для підвищення тарифів у трамваях... На жаль, вся інформація у нас зашифрована, починаючи з паркової, закінчуючи перевезеннями. Тобто муніципальна влада навмисне шифрує всі тарифи, їх складові, рішення приймаються кулуарно», - зазначив він.

Читайте АСН в Google News