Обстріл будівлі Генконсульства Польщі є підлою провокацією - Клімкін

29.03.2017, 10:58

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає провокацією обстріл будівлі Генконсульства Польщі в Луцьку.

«Обурений провокацією проти Генконсульства Польщі в Луцьку. Це підлість від тих, хто проти нашої дружби з Республікою Польща», - написав Клімкін в своєму мікроблозі Тwitter.

Він підкреслив, що правоохоронці роблять усе можливе, щоб винні були покарані.

У свою чергу МЗС Польщі в середу, 29 березня, викликало для розмови посла України в Польщі Андрія Дещицю в зв'язку з обстрілом із гранатомета консульства Польщі в Луцьку.

В офіційній заяві МЗС Польщі сказано, що Варшава направить Києву ноту протесту і вимагатиме захисту свого майна і затримання винуватців злочину.

«Ми очікуємо від української влади забезпечення ефективної і посиленої охорони наших представництв в Україні, швидкого розслідування обставин надзвичайної події, виявлення і затримання зловмисників», - йдеться в заяві МЗС.

Нагадаємо, сьогодні вночі невідомі обстріляли будівлю Генерального консульства Польщі в Луцьку. В результаті обстрілу на даху будівлі утворилася діра, вікно під цим місцем - розбите. Постраждалих внаслідок обстрілу будівлі Генконсульства немає, так як зловмисники влучили в службове приміщення. Приміщення охорони розташоване поверхом нижче, а сім'я консула живе в іншому будинку.

Читайте АСН в Google News