Україна дає НАТО можливість показати сильний фронт боротьби з Росією - канадський депутат

28.03.2017, 08:59

НАТО може показати всьому світу свою єдність з Україною в боротьбі проти російської агресії. Таку думку висловив депутат федерального парламенту Канади Рендел Гарісон.

«Зараз для держав - членів НАТО Україна створює стратегічну можливість показати сильний і об'єднаний фронт проти російської агресії. Зробити це можна, надаючи Україні військову підтримку і продовжуючи дипломатичний тиск на РФ за її роль в окупації Криму та дії на сході України», - підкреслив Гаррісон, передає Укрінформ.

За його словами, Канада повинна стати партнером у підтримці українських громадських організацій, покращенні управління та просуванні економічної стабільності, але також у проведенні військових тренувань і надання нелетальної військової допомоги.

У свою чергу міністр оборони України Степан Полторак 27 березня зустрівся з головою представництва НАТО в Україні, директором офісу зв'язків НАТО в Україні Олександром Вінніковим. Вони обговорили військово-політичну ситуацію в Україні, стан проведення оборонної реформи та пріоритетні напрямки подальшої співпраці України і НАТО, передає прес-служба Міноборони.

«Спільна робота, проведена з НАТО, є надзвичайно важливою і дала позитивні результати на всіх рівнях: починаючи з підготовки стратегічних документів і закінчуючи процесом підготовки українських військовослужбовців інструкторами з країн - членів Альянсу», - зазначив Полторак.

Він також заявив про необхідність підтримувати тісний контакт із офісом зв'язків НАТО з метою оперативного вирішення нагальних питань.

Читайте АСН в Google News