Україна отримає новий склад Центрвиборчкому до 2018 року

27.03.2017, 10:57

Новий склад Центральної виборчої комісії буде обраний до 2018 року. Про це в інтерв'ю журналістам заявив голова ЦВК України Михайло Охендовський, передає кореспондент ASN.

«Я думаю, що від трирічного анонсування вирішення цієї проблеми парламент зможе перейти в 2017 році, або хоча б у 2018-му, до ухвалення рішення. Я не думаю, що буде правильно коментувати ті кандидатури, які подані до парламенту щодо складу ЦВК. Думаю, Верховна Рада як орган, який має такі повноваження за Конституцією, має знайти консенсус між депутатськими фракціями і депутатськими групами. І як можна швидше вирішити проблему призначення нових членів ЦВК замість тих членів ЦВК, повноваження яких формально вже закінчилися, але не завершені», - заявив він.
На уточнююче запитання преси про те, чи повноважна діюча ЦВК, він відповів: «Безумовно, так. Цей склад ЦВК абсолютно легітимний».

Нагадаємо, голова ЦВК України Михайло Охендовський визнаний потерпілим у кримінальній справі про незаконне притягнення його до кримінальної відповідальності детективами НАБУ.

Читайте АСН в Google News