Оргкомітет «Євробачення»: Росія не зацікавлена в участі Самойлової в конкурсі

27.03.2017, 10:39

До того, як Служба безпеки України заборонила в'їзд у країну російської учасниці пісенного конкурсу «Євробачення», Росія не зарезервувала місця для проживання, що говорить про незацікавленість в участі в конкурсі. Таку думку висловив голова оргкомітету Франк-Дітер Фрайлінг.

В інтерв'ю Tagesspiegel він повідомив, що в оргкомітеті «Євробачення» давно підозрюють, що в Росії не хочуть участі Юлії Самойлової в конкурсі, передає телеканал «112 Україна».

Разом з тим Фрайлін підкреслив, що оргкомітет «Євробачення» готовий захистити право Росії на участь в конкурсі.

«Від самого початку ми дали ясно зрозуміти, що очікуємо, щоб усі виконавці, які пройшли конкурсний відбір, змогли брати участь. Якщо ж рішення заборонити в'їзд російському кандидату залишиться чинним, EBU постарається гарантувати, щоб Росія все-таки змогла взяти участь», - сказав голова оргкомітету.

Фрайлінг також запропонував дочекатися остаточного рішення влади України щодо Самойлової, після чого можна буде обговорювати подальші дії.

Нагадаємо, СБУ на 3 роки заборонила в'їзд в Україну Юлії Самойловій, яку в Росії вибрали для участі в конкурсі «Євробачення-2017» в Києві. Самойлова в 2015 році незаконно перетнула кордон окупованого Криму і брала участь там у концерті, що заборонено українськими законами.

Читайте АСН в Google News