Екс-депутат Держдуми назвав прізвище людини, яка наказала вбити Вороненкова

27.03.2017, 10:22

Людина, яка віддала наказ убити екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова - генерал ФСБ Олег Феоктистов. Таку думку висловив екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов.

Пономарьов також повідомив в інтерв'ю виданню «Апостроф», що саме Феоктистов злив інформацію російському опозиціонеру Олексію Навальному, на основі якої той зробив фільм про прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва.

«Важливим є те, що джерелом інформації був Феоктистов, і Медведєв зміг Путіну це довести. Тому Путін дав команду Сєчину (голові «Роснефти») Феоктистова з цієї самої позиції звільнити. І Сєчин у лютому звільнив Феоктистова з посади», - заявив Пономарьов.

Далі він розповів, що Феоктистов залишився генералом ФСБ без посади і зайнявся своїм «ворогом» Вороненковим, через якого в лютому вибухнув скандал з його свідченнями у справі екс-президента Віктора Януковича. Генерал нібито хотів отримати індульгенцію і повернутися до активної роботи.

«Це був такий великий скандал, який був у всіх перед очима. Відповідно, ця людина змінила статус з особистого ворога Феоктистова на ворога держави, віровідступника, якого потрібно було покарати за всіма мафіозними законами», - переконаний політик.

«Але для мене особисто одне маленьке запитання залишається: Феоктистов подзвонив Путіну до вбивства чи після?» - додав Пономарьов.

Колишній депутат Держдуми розповів, що Вороненков знав дуже багато про фінансові інтереси вищого генералітету спецслужб. Поки він був у силових структурах Росії, це була федеральна служба з контролю обігу наркотиків (ФСКН), і оскільки наркотрафік нерозривно пов'язаний з таким поняттям, як контрабанда, то, за ієрархією, питанням боротьби з контрабандою займалися в ФСКН. Саме Вороненков очолював цей напрям у боротьбі з контрабандою. Не конкретно наркотиків, а контрабандою як такою. Він прославився так званою справою «Трьох китів». На поверхні для громадськості відомі питання контрабанди меблів, але насправді там дуже велика справа з контрабандного перевезення через кордон Російської Федерації продукції на мільярди доларів.

«Там реально питання мільярдів доларів і бенефіціарами були вищі генерали ФСБ. В результаті цього звільнили 29 генералів ФСБ, весь економічний блок служби. Це було на початку 2000-х років. З тих пір він став особистим ворогом ФСБ», - підкреслив Пономарьов.

Нагадаємо, Денис Вороненков був убитий 23 березня в центрі Києва. 25 березня його відспівали у Володимирському соборі й поховали в Києві.

Читайте АСН в Google News