Стало відомо, скільки мільярдів Трамп зажадав від Меркель за захист Німеччини

27.03.2017, 08:44

Президент США Дональд Трамп під час  недавньої зустрічі зажадав від канцлера Німеччини Ангели Меркель £300 млрд ($375 млрд).

Як пише Times з посиланням на джерела в уряді Німеччини, Трамп заявив, що цю суму країна «винна» НАТО за заходи з оборони. Американський президент особисто передав документ Меркель під час її візиту до Вашингтона.

У Німеччині ці заяви порахували «обурливими». Як зазначив один німецький чиновник, метою подібних вимог є залякування іншої країни, проте канцлер сприйняла їх спокійно і не буде відповідати на ці провокації.

Нагадаємо, про «борг Німеччини» Трамп написав у своєму Twitter наступного дня після переговорів із Меркель у Вашингтоні. Тоді глава німецького уряду сказала, що країна має намір до 2024 року довести військові витрати в бюджеті до 2%, відповідно до взятих зобов'язань. Зараз це роблять тільки 5 країн альянсу: Сполучені Штати (3,61%), Греція (2,38%), Велика Британія (2,21%), Естонія (2,16%) і Польща (2%). У Німеччині рівень витрат на оборону становить 1,2% ВВП.

Читайте АСН в Google News