Соболєв раптом відмовився підписувати ухвалений Радою закон про е-декларування

23.03.2017, 16:35

Голова комітету Верховної Ради з питань запобігання корупції Єгор Соболєв заявив, що не збирається підписувати закон про електронне декларування, який народні депутати прийняли в четвер 23 березня.

Про це він заявив журналістам в парламенті, передає Інтерфакс-Україна.

Нардеп запевняє, що внесені зміни в закон про протидію корупції, якими уточнено категорії осіб, зобов'язаних заповнювати електронні декларації про майно і доходи, суперечать законодавству.

"Я не буду підписувати закон, якщо він суперечитиме законодавству, а його норми будуть виключати одна одну", - сказав Соболєв.

Народний депутат пояснив, профільний комітет підготував узгоджене рішення, але парламентарії прийняли закон не в тій редакції, яка була схвалена на засіданні комітету.

"Фракції "Народного фронту", "Блоку Петра Порошенка", "Опозиційного блоку" і "Радикальної партії" сьогодні зробили "дірки" в законодавстві про декларації: дозволили частині посадових осіб прикриватися погонами або прикриватися виконанням завдань для оборони держави", - сказав він .

Згідно з регламентом Верховної Ради, ухвалений парламентом закон має спочатку підписати голова профільного комітету, а потім його передають на підпис голові Верховної Ради.

Читайте АСН в Google News