Борги перед підприємствами сфери ЖКГ в Києві становлять близько 1,2 млрд грн - Кличко

21.03.2017, 14:25

Заборгованість держави перед підприємствами сфери ЖКГ, яка виникла внаслідок різниці тарифів за комунальні послуги, в Києві становить близько 1 млрд 200 млн грн.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко під час зустрічі з міськими та селищними головами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана сьогодні у Києві.

За його словами, серед основних проблем галузі є, зокрема, заборгованість держави перед постачальниками послуг за надані населенню пільги та субсидії; непогашена держбюджетом заборгованість з різниці в тарифах за надані комунальні послуги, що накопичилася за минулі періоди та інші.

«Така заборгованість тільки в Києві становить близько 1 млрд 200 млн грн. Загалом же по країні держава заборгувала близько 5 млрд грн. І, до речі, рахунки багатьох підприємств сфери житлово-комунального господарства продовжують бути арештованими», - сказав Кличко.

Він наголосив, що Асоціація звертається до уряду з тим, аби вирішити питання із заборгованістю держави перед підприємствами сфери ЖКГ, яка виникла внаслідок різниці тарифів за комунальні послуги, та врегулювати питання реструктуризації заборгованості для цих підприємств.

Читайте АСН в Google News