Трамп міг би потопити російський корабель-шпигун "Віктор Леонов", але хоче домовитись

16.03.2017, 12:05

Російський військовий корабель-шпигун "Віктор Леонов", який знову повернувся до узбережжя американського штату Делавер після дозаправки в Гавані, небезпечно наблизившись до військової бази підводних човнів США, викликав бурхливу реакцію в американських ЗМІ.

Так видання Dailystar нагадало, що в лютому, коли корабель вперше наблизився до американського берега президент США Дональд Трамп заявив, що цілком міг би потопити його з 30-кілометрової відстані, але це не кращий спосіб налагодити діалог.

"Я думаю, що Путін, ймовірно, припускає, що він не може укласти угоду зі мною більше тому, що політично це буде непопулярно для політика домовлятися. Мені було б набагато легше бути жорстким щодо Росії, але тоді ми не зможемо домовитися", - сказав тоді Трамп, відповідаючи на запитання журналістів щодо російського корабля, який перебував за 30 кілометрів від американської військової бази.

"Найбільша річ, яку я міг зробити, це підстрелити цей корабель за 30 миль від берега просто з води", - додав Трамп.

Нагадаємо, "Віктор Леонов" перебуває поки в нейтральних фодах за 30 км від берега. Американський кордон від них - за 18 км.

Читайте АСН в Google News