Мінфін Бразилії захоплений протестуючими проти пенсійної реформи

16.03.2017, 10:51

У кількох містах Бразилії проходить акції протесту проти нової пенсійної реформи. У столиці країни протестувальники захопили будівлю міністерства фінансів.

У мітингах беруть участь по декілька тисяч осіб, пише ВВС.

У будівлю мінфіну кілька годин тому увірвалися сотні людей. В іншому місті, Сан-Паулу, мітингувальники перекрили дорожній рух.

Президент Бразилії Мішель Темер заявив, що внесення змін до пенсійного законодавства необхідно для стабілізації фінансової системи країни і запобігання колапсу самої пенсійної системи. Він пообіцяв, що права нинішніх і майбутніх пенсіонерів не будуть порушені. Однак протестувальники не погодилися з його аргументами.

Зокрема, представники опозиції стверджують, що влада карає таким чином простих бразильців, які і без того опинилися у важкій ситуації, а 13 млн з них - 12,6% працездатного населення - не можуть знайти роботу.

Нагадаємо, раніше Кабмін Бразилії пропонував підвищити пенсійний вік до 65 років і скоротити пільги деяким категоріям громадян. Це рішення викликало невдоволення серед громадян, оскільки багато хто з них зараз може розраховувати на пенсію з 54 років.

Читайте АСН в Google News