Російські куратори готують Плотницького до «місцевих виборів» у «ЛНР»

16.03.2017, 10:34

В окупованому Луганську відбулася зустріч керівництва «громадського руху «Мир Луганщині», який контролюється ватажком так званої «ЛНР» Ігорем Плотницьким, з російськими «кураторами». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат України, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

За його словами, один «куратор» був представлений як уповноважений представник АП РФ, а другий - Мінекономрозвитку РФ.

«Під час зустрічі російські «куратори» наголосили на необхідності подальшого розвитку «державності ЛНР» з перспективою «часткового визнання» цього формування з боку Росії (зміст терміна не пояснювався). У цьому контексті було зазначено важливість підготовки і проведення «місцевих виборів» для «остаточної легітимізації» самопроголошених органів влади «ЛНР», - розповів Тимчук.

Нагадаємо, раніше нардеп висловив думку, що у президента РФ Володимира Путіна є два варіанти подальших дій на Донбасі.

«Перший - імітувати остаточне оформлення «ЛДНР» у вигляді квазідержавний формувань і тим самим тиснути на Київ - взяти ОРДЛО назад на умовах Путіна. У разі невдачі - придністровський сценарій. Другий варіант, звичайно ж, для Москви значно гірший у порівнянні з видимим нею варіантом виконання Мінських угод, але, як то кажуть, на безриб'ї і ліфчик портупея», - повідомив Тимчук.

Читайте АСН в Google News