В Україні вперше відзначили День добровольця

14.03.2017, 16:17

Сьогодні в Україні вперше відзначається День українського добровольця. На Майдан Незалежності під прапорами різних добробатів прийшли люди, які в перші місяці війни пішли захищати цілісність України. Серед них представники батальйону, який нині носить ім'я генерала Сергія Кульчицького.

Спочатку військові вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні, а потім спустилися на Хрещатик, де відбулася урочиста частина святкування з шикуванням.

«Після гарячої зими 2013-14 рр. Путін готував для України довгу вічну «російську весну», і, здавалося, йому це вдасться. Але план зламався, - каже директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович. - Його «російська весна» дуже швидко закінчилася, бо на фронті з'явилися ті хлопці, які пройшли через Майдан. У них було достатньо злості для того, щоб натиснути на курок, у них було достатньо відваги, щоб захищати свою країну. І саме добровольці переламали ситуацію».

«Якби не добровольчі рух, не знаю, чи була б Українська держава. А так я знаю, саме завдяки добровольцям Українська держава є і буде, - говорить народний депутат і член колегії МВС Микола Величкович.

Для добровольця з позивним «Карабах» - це не перша війна. Він уже був в Афганістані. Каже, що не може підібрати потрібних слів, щоб пояснити, чому пішов на цю війну добровольцем. «Важко пояснити, чому пішов. Наш дім - Україна. У нього зі зброєю прийшли вороги. Кожен чоловік повинен так зробити. Сьогодні війна не закінчилася і, думаю, ще не скоро закінчиться. А хлопці-добровольці - це сім'я, це найближчі люди, які можуть бути», - упевнений він.

Читайте АСН в Google News