Атовці прийшли на з'їзд суддів закликати їх до чесності і відповідальності перед законом

14.03.2017, 11:39

На з'їзд суддів, який проходить зараз у Жовтневому палаці в Києві, несподівано прийшли ветерани бойових дій на Донбасі і попросили можливості виступити перед делегатами. Воїни закликали суддів не обирати до ради правосуддя своїх колег, репутація яких заплямована корупцією, повідомляє кореспондент ASN із зали.

"Зараз під цією будівлею 200 моїх побратимів, які пройшли через бої, вони втомилися чекати. Я ходив на засідання Вищої ради правосуддя і бачив, як вони відпускають суддів, які судили майданівців. З 300 таких суддів звільнили лише близько 25 осіб. А щодо інших закінчується термін давності, і вони залишаться безкарними. Але цього не буде", - заявив перед суддями голова громадської організації учасників АТО "Справедливість" Тарас Костанчук.

Також він додав, що суддям не треба себе захищати, до чого закликав на з'їзді раніше голова ВРП Ігор Бенедисюк. За словами атовця, вони самі захищатимуть чесних суддів і тим, хто не порушував закон, боятися нічого. Ніхто з суддів нічого атовцям не відповів. У залі була повна тиша.

Атовці збираються й надалі стежити за рішеннями з'їзду і не допустити обрання до складу ВРП 17 кандидатів, щодо яких є сумніви у їхній доброчесності. Нагадаємо, цей список раніше озвучив ГР «ЧЕСНО».

 

 

Читайте АСН в Google News