Трибуну Верховної Ради в День добровольця блокували нардепи

14.03.2017, 10:42

Спікер парламенту Андрій Парубій відкрив ранкове засідання 14 березня, передає кореспондент ASN.

«17 січня цього року ВР оголосила 14 березня Днем українського добровольця, і сьогодні ми вперше відзначаємо це свято», - заявив він.

Спікер нагадав, що ще влітку 2014 року добровольчі батальйони врятували незалежність України.

«Міжнародний військовий злочинець Путін, готуючи збройну агресію проти України, здається, врахував усе, крім незламного духу українського народу, українських добровольців і волонтерів. Добровольчі батальйони зірвали плани агресора. Добровольці стали ідеологічною основою для відродження ЗСУ», - сказав Парубій.

Голова парламенту висловив вдячність добровольцям за мужність, самопожертву і готовність у найскладніші часи стояти в обороні України.

Після цього від «Опозиційного блоку» виступив російською мовою співголова Олександр Вілкул. Факт заяви з трибуни парламенту недержавною мовою частина нардепів та колишніх комбатів «Народного фронту» супроводжували блокуванням. Депутати вимагали від Вілкула виступати українською або залишити трибуну.

Спікер попросив парламентарів сісти на місця, нагадавши, що в парламенті народні депутати зобов'язані виступати державною мовою.

Читайте АСН в Google News