Права споживача в Україні ніхто не захищає. Потрібна реформа

13.03.2017, 17:57

Система захисту прав споживачів перебуває в незадовільному стані та потребує негайного реформування. 

На цьому наголосили представники громадських організацій у відкритому листі до керівництва країни, який вони оприлюднили сьогодні під час прес-конференції в Києві.

Зокрема, глава правління всеукраїнської громадської організації "Союз споживачів України" Леонід Школьник нагадав, що український уряд у 2015 році планував до цього року привести захист прав споживачів до нормативів Європейського союзу.

"Але на сьогодні ситуація не тільки не покращилася, але й погіршилася", - сказав він.

Разом з тим голова правління громадської організації "Страховий захист" Василь Дарков, зі свого боку, наголосив на необхідності ухвалення державної стратегіх реформування системи захисту прав споживачів на ринках фінансових послуг, зокрема і на ринку страхових послуг.

Так, за його словами, тільки минулого року з ринку страхування зникло п'ять великих страхових компаній разом із грошима своїх клієнтів, які більше десяти років сплачували страхові внески. 

Крім того, за словами народного депутата 2-го скликання, глави координаційної ради громадських організацій Кривбасу Дмитра Степанюка, на сьогодні в Україні є потреба розробки якісного законодавства європейського рівня, яке б забезпечило високий рівень захисту прав споживачів.

 

Читайте АСН в Google News