Могили поляків у Львівській області осквернили за вказівкою Москви - Геращенко

13.03.2017, 14:20

Народний депутат України Антон Геращенко заявив, що українці осквернили могили поляків у Львівській області за вказівкою Москви.

«У ніч з суботи на неділю були спаплюжені могили поляків на одному з кладовищ у Львівській області. Могили були облиті червоною фарбою, а на пам'ятному хресті було написано «Смерть ляхам». А 11 березня аналогічним чином були спаплюжені могили польських професорів, розстріляних НКВД перед приходом фашистів у червні 1941 року», - написав Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

За словами політика, до цього факту вандалізму українські націоналісти точно не мають жодного відношення.

«Це зробили найняті за невеликі гроші громадяни України, за планом, розробленим у місті Москві. Мета плану проста - внести розбрат в українсько-польські відносини, що є сьогодні не в кращому стані, за принципом: чим гірше українцям і полякам, чим більше вони будуть ненавидіти один одного, тим краще для путінської Росії», - підкреслив Геращенко.

Він нагадав, що в листопаді-грудні 2016 року аналогічним чином на замовлення з Москви було проведено низку антисемітських акцій, кульмінацією яких було підкидання свинячої голови на могилу цадика Нахмана в Умані.

«Нашою відповіддю на російські провокації буде ретельне розслідування кожної такої провокації і притягнення винних до кримінальної відповідальності з максимально можливим покаранням», - додав парламентарій.

Читайте АСН в Google News