У Росгвардії процвітає продаж посад за гроші, хабарництво та відкати

09.03.2017, 17:35

У Росгвардіі генералів почали звільняти і заарештовувати після того, як з'ясувалося, що процвітає продаж посад за гроші, високопоставлені чини відбирали премії і відрядні у підлеглих, бралися відкати при будівництві та ремонті будівель, що значаться на балансі ВВ МВС РФ.

У військовому відомстві стартували перевірки після гучного скандалу з арештом екс-глави фінуправління Головного командування Внутрішніх військ МВС В'ячеслава Варчука, пише РЕН ТВ. Про арешт Варчука стало відомо 6 березня. Генерал-лейтенанту інкримінують отримання 10 млн рублів.

Крім того, за кілька тижнів до створення Росгвардіі в Управлінні кадрів ЦК ВВ був затриманий за хабар полковник Долівець. Старшого офіцера викрили в тому, що він отримав 150 тис.рублів за певедення іншого військовослужбовця Внутрішніх військ на нове місце служби.

В ході перевірок з'ясувалося, що в ВВ МВС процвітав продаж посад за гроші, переведення в більш «теплі» місця. Так, заступник начальника штабу ВЧ 6762 в Мінводах генерал-майор Головацький звільнений у запас після того, як на нього завели справу за одержання хабара в 200 тис. рублів. Причому хабародавець - старший лейтенант Полянський також позбувся роботи і став фігурантом кримінальної справи.

Не менш важливою «статтею доходів» генералів були премії і відрядні, не видані підлеглим. Зокрема, в Ростові-на-Дону начальник штабу ВЧ 7405 підполковник Черкасов був відсторонений від займаної посади на час, поки щодо нього розслідується кримінальна справа. Слідчі вважають, що Черкасов протягом двох років забирав у військовослужбовців гроші, видані як на відрядження на участь у розшуку дезертирів.

У Грозному за дачу хабара в 300 тисяч рублів засуджено начальника тилу ВЧ 6787 підполковника Гаджієва. Два роки колонії військовий отримав за те, що за допомогою грошей намагався загладити недоліки в господарській діяльності і скасувати щодо себе дисциплінарне покарання.

Також з'ясувалося, що при проведенні будівництва, ремонту та експлуатації будівель, що перебувають на балансі ВВ МВС, суми відкатів значно зростають. Так, колишній начальник Управління розквартирування і будівництва ГК ВВ МВС генерал-лейтенант Володимир Панов підозрюється в отриманні хабара за допомогу в отриманні держконтрактів на будівельні роботи. Примітно, що за свої послуги, за версією слідства, Панов отримав два гідроцикли і катер - всього на 2,5 млн рублів.

Восени минулого року фігурантом кримінальної справи про хабар став заступник начальника все того ж УРіБ ГК ВВ полковник Сергій Сударкін. Як вважають слідчі, він отримав майже 7 млн ​​за перемогу «потрібного» підрядника в аукціоні на будівництво житлового будинку в Брянську.

Читайте АСН в Google News