НАБУ відкрило кримінальну справу проти нардепів, які заважали доставці Насірова в інститут кардіології

06.03.2017, 19:28

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження за фактом незаконних дій народних депутатів, які 4 березня 2017 року блокували доставку голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова в Інститут кардіології ім. Стражеско.

Як повідомили в прес-службі відомства, до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості внесені того ж дня. У НАБУ підкреслили, що дії осіб, які чинили опір співробітникам бюро, кваліфіковані за ч.2. ст. 342 Кримінального кодексу України («Опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків»).

Як відомо, 4 березня група народних депутатів перешкоджала співробітникам НАБУ доставити Насірова на обстеження до згаданого медичного закладу, незважаючи на те, що у чиновника була підозра нібито на інфаркт міокарда.

Уточнений висновок Інституту кардіології імені Стражеска щодо стану здоров'я чиновника свідчить, що у Насірова діагностували гіпертонічну хворобу II стадії, високого ризику. Станом на 4 березня пацієнт невідкладної допомоги не потребує.

4 березня Солом'янський райсуд почав обирати запобіжний захід для Насірова, але не зміг прийняти рішення до 23:52 5 березня, коли минав термін арешту чиновника. Засідання продовжилося вранці у понеділок, 6 березня.

Читайте АСН в Google News