Глави МЗС Великої Британії і Польщі закликали Росію повернути Крим Україні

01.03.2017, 17:35

Міністри закордонних справ Великої Британії та Польщі у спільній заяві з нагоди свого візиту до Києва зазначили, що "Крим - це Україна, і Росія повинна повернути його".

Про це Борис Джонсон і Вітольд Ващиковський заявили на спільному брифінгу за підсумками зустрічі в Києві, передає кореспондент ASN.

Вони нагадали, що "їхній візит в Україну відбувається через три роки після початку агресії Росії проти України і кричущого порушення нею міжнародного права анексією Криму", йдеться в заяві, яку оприлюднили зовнішньополітичні відомства двох країн. "І Велика Британія, і Польща повністю підтримують суверенітет України", - відзначається в документі.

Напередодні візиту обидва іноземні міністри виступили з окремими заявами про те, що їхні країни незмінно твердо "підтримують Україну, її суверенітет і територіальну цілісність і вимагають від Росії повернути незаконно анексований Крим, а також підтримують європейський вибір України і реформи в ній".

"І Польща, і Велика Британія належать до тих країн - членів Європейського союзу, які більше всіх підтримують Україну... Коли збирається більше двох друзів, то це початок нового формату переговорів. Нових зусиль", - резюмував український міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Читайте АСН в Google News