«Нємцов міст» у Москві закриють на реконструкцію

28.02.2017, 17:59

Мерія Москви в 2017 році має намір провести реконструкцію Великого Москворецького мосту, на якому два роки тому був убитий російський опозиціонер Борис Нємцов.

З плану-графіка держзакупівель ДБУ «Гормост» слідує, що вже в березні буде оголошений тендер на проведення будівельних робіт. Початкова ціна становить майже 3,3 мільярда рублів, пише «Медуза».

У Комплексі міського господарства Москви журналістам повідомили, що проектом благоустрою моста не передбачено додаткових робіт на місці загибелі політика.

Співрозмовник повідомив, що від городян пропозицій не надходило, а в РФ всі держзакупівлі на суму понад 1 мільярд рублів повинні проходити процедуру обов'язкових громадських обговорень, в ході яких громадяни висловлюють зауваження до проекту.

Громадське обговорення проекту реконструкції Великого Москворецького мосту заплановано на 7 березня.
Нагадаємо, ініціативна група громадян неодноразово намагалася домогтися встановлення на мосту пам'ятної таблички про вбитого Бориса Нємцова. Проте влада міста постійно відмовляє активістам.

Як відомо, 27 лютого 2015 року на Москворецькому мосту в центрі Москви був убитий опозиційний політик Борис Нємцов. У ніч на 27 лютого 2017 року меморіал Нємцову в Москві був зачищений комунальниками. З моста на кількох вантажівках вивезли квіти і портрети вбитого політика, однак вранці там знову з'явилися квіти. Вінок від імені президента США Дональда Трампа, американських дипломатів, всього «американського народу» поклав і посол США в Росії Джон Теффт.

Читайте АСН в Google News