Клімкін: Крим став «сірою зоною», в якій процвітають терор і репресії

28.02.2017, 17:17

Анексований Крим став «сірою зоною», в якій панує несправедливість, терор і репресії. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на конференції ООН в Женеві, передає прес-служба МЗС України.

Він зазначив, що окупанти регулярно порушують права людини на півострові, прагнуть знищити ідентичність українців і корінних жителів Криму - кримських татар.

Клімкін наголосив, що стосовно кримчан росіянами проводяться позасудові вбивства, викрадення, насильницькі зникнення, політично мотивовані переслідування, дискримінації, утиски, залякування, насильство, самовільні затримання, тортури і жорстоке поводження.

Голова МЗС України заявив, що постійна присутність міжнародних організацій, включано з ООН, Радою Європи та ОБСЄ, має бути дозволена на півострові, щоб слідкувати за станом прав людини і змусити окупаційну владу дотримуватися своїх зобов'язань за міжнародним правом.

За словами Клімкіна, не повинно бути безкарності.

Нагадаємо, за ініціативою України в Женеві, в рамках 34-ї сесії Ради ООН з прав людини проходить конференція щодо ситуації у Криму. Співголовами виступають міністри закордонних справ України, Литви, Латвії.

Читайте АСН в Google News