Навіть якби Гонтарева і хотіла піти, Президент її не здасть - експерт

27.02.2017, 16:54

Валерія Гонтарева сама хоче піти у відставку, щоб уникнути питань компетентних органів про приватизацію "Привату". Але президент Петро Порошенко не здасть ні Нацбанк, ні її. Про це в ході прес-конференції 27 лютого заявив політичний аналітик Дмитро Корнійчук, передає кореспондент ASN.

"Поки що складно прогнозувати - чи дійсно Гонтарева подасть у відставку. Ми вже чули подібні заяви неодноразово. Хоча ймовірно, що сама Гонтарева не проти піти у відставку. Адже в разі зміни влади до не виникне дуже багато запитань у компетентних органів щодо націоналізації "Привату". Виникне також питання про те, чому три роки виділялося рефінансування банку, який був практично банкрутом. Тому не виключено, що Гонтарева хоче відійти в тінь, поки не пізно", - заявив він.

Проте експерт упевнений, що Нацбанк - стратегічний орган для президента.
"Тому навіть у разі відставки Гонтаревої Нацбанк не отримає ніхто з політичних сил. Адже треба розуміти, що є стратегічні органи, починаючи з прем'єра, Генпрокуратури, СБУ, закінчуючи Нацбанком, які президент повинен контролювати. Ці ключові посади ніхто не отримає, крім сили Порошенко", - упевнений він.

Аналітик вважає, що всі розмови про те, що Гонтарева - розмінна монета в переговорах про створення нової коаліції БПП, "Народного фронту" і Радикальної партії Олега Ляшка - навряд чи мають підстави.
"Завдання Ляшка - перебувати в максимально опозиційній ніші, голосніше перекрикувати Тимошенко, збирати під себе електорат селян, який втрачає Тимошенко, яка теж кричить, але не так голосно, як Ляшко... Тому БПП і "Народний фронт" будуть триматися один за одного зубами до кінця, як би вони не сварилися і не воювали один з одним у ЗМІ. Це все рольові ігри, не більше. Ці дві політичні сили не захочуть ділитися з третім гравцем - Ляшком, тому коаліція "на двох", підписи якої ніхто так і не бачив, працюватиме далі", - вважає він.

Читайте АСН в Google News