У БПП пропонують питання Криму і Донбасу об'єднати в одному законопроекті

27.02.2017, 13:57

Розроблено новий законопроект, в якому об'єднані питання окупованих Криму і Донбасу, а також визначені дві дати початку окупації. Про це на прес-конференції в Києві повідомив народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка» Мустафа Найєм.

За словами Найєма, необхідно об'єднати питання Криму і Донбасу, так як для державних органів України обидві ці території однаково недоступні, передає «Інтерфакс-Україна».

У законопроекті пропонується визначити дві дати початку окупації: Криму - 20 лютого і Донбасу - 7 квітня.

Парламентарій підкреслив, що новий законопроект буде презентовано найближчим часом, можливо, вже в кінці цього тижня.

Найєм повідомив, що документ також регулює правила перетину громадянами адміністративних кордонів з окупованими територіями через контрольно-пропускні пункти і процес переміщення товарів за допомогою залізничного сполучення.

Разом з тим у Верховній Раді вже зареєстрований законопроект «Про тимчасово окуповану територію» №3593-д авторства групи народних депутатів, серед яких віце-спікер парламенту Оксана Сироїд.

«Якщо цей законопроект буде проходити, ми будемо робити все, щоб наші пропозиції були враховані. У разі, якщо він не буде прийнятий в Раді (бо питання окупації вступає в дуже великий конституційний конфлікт з питанням АТО)... Якщо законопроект буде відхилений, ми будемо реєструвати свій законопроект», - додав Найєм.

Читайте АСН в Google News