У Кремлі зібралися захищати честь Путіна

14.02.2017, 17:38

Російським юристам слід «серйозно опрацювати» питання про додаткові законодавчі норми, що захищають персонально президента країни. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

«Потрібно вивчити міжнародний досвід, де і як застосовуються ці закони. Тут не варто ні відкидати, ні формулювати якусь позицію поспішно», - заявив Пєсков, передає РБК.

За його словами, президент «конструктивно відноситься» до критики, але образи в Кремлі вважають неприйнятними. Він зазначив, що, можливо, варто задуматися про правові механізми захисту честі і гідності глави держави.

«Безумовно, ні президент, ні його адміністрація не сприймають матеріалів, які містять образи. Ми вважаємо це неприйнятним», - пояснив Пєсков.

Нагадаємо, навесні 2016 року російські ЗМІ повідомляли про підготовку в Держдумі РФ проекту закону «Про захист честі і гідності президента РФ». Роман Худяков, який представляв тоді в парламенті ЛДПР, пояснював, що про розробку такого закону він замислився, виявивши у відеосервісі YouTube низку відеороликів, що містять прямі образи на адресу президента Росії.

У 2015 році петиція із закликом до ухвалення закону про захист честі і гідності президента Росії розглядалася на порталі «Российская общественная инициатива». Як міру покарання за образу президента РФ автор петиції пропонував встановити штраф у розмірі 50 тис. руб. і виправні роботи на 72 години. Однак на підтримку петиції було подано лише 292 голоси (1427 - проти), після чого голосування було закрито.

Читайте АСН в Google News