Суддю Мелішак відсторонили від розгляду справи про побиття спецназом студентів у 2013 році

13.02.2017, 15:44

Суддя Шевченківського районного суду Києва Олег Линник задовольнив клопотання потерпілих про відвід судді того ж суду Олени Мелішак, яка розглядала справу щодо побиття студентів «екс-беркутівцями» 30 листопада 2013 року. Про це із залу суду повідомляє кореспондент ASN.

Постраждалі вважають, що Мелішак є упередженою у справі чотирьох «екс-беркутівців», які звинувачуються у побитті студентів, оскільки раніше позбавляла водійських посвідчень активістів Автомайдану за поїздку 29 грудня 2013 року в Межигір'я. Одне з таких її рішень пізніше було скасовано Апеляційним судом Києва.

Відповідне клопотання підтримали і прокурори. Сама суддя на суд не з'явилася, однак у письмових поясненнях заявила, що не бажає надалі вести справу, оскільки в майбутньому її вирок може бути скасований.

Нагадаємо, судове слідство у цій справі триває вже більше року. За цей час допитали лише 25 постраждалих. Фігурантами цієї справи є керівники вже розформованого спецпідрозділу «Беркут» Андрій Дидюк, Євген Антонов, Микола Тягнирядно і Юрій Шевченко, яких звинувачують у розгоні Майдану 30 листопада 2013 року і побитті студентів.

Читайте АСН в Google News