Україна і Молдова відкриють спільне оформлення на кордоні

13.02.2017, 12:14

Україна і Молдова планують відкрити до кінця цього року в пунктах перетину державного кордону спільний контроль.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман після зустрічі з прем'єр-міністром Республіки Молдова Павлом Філіпом в ході спільної заяви для представників ЗМІ сьогодні в Києві.

«Ми зацікавлені в тому, щоб до кінця цього року відкрити в пунктах перетину державного кордону спільне оформлення, спільний контроль. Безумовно, зокрема Кучурган - Первомайськ, що є дуже важливим пунктом пропуску. Крім того, хотілося б, щоб сьогодні дали доручення і почати роботу з підготовки проектів щодо ще двох пунктів пропуску, там, де ми можемо з вами організувати спільний контроль - Маяки - Паланка - Удобне - це на території Республіка Молдова. Що стосується території України - це Рені - Джурджулешти», - сказав він.

Глави уряду двох країн обговорили і підписали низку документів, включно з угодою про формування дорожньої карти співробітництва, протокол між прикордонними відомствами двох країн про спільний контроль над пунктами перетину кордону, а також обмін інформацією про громадян і транспортні засоби, які перетинають держкордони.

Прем'єр Молдови зі свого боку зазначив, що Україна і Молдова повинні думати про питання взаємодії в сфері євроінтеграції.

За його словами, в цьому напрямі країни можуть обмінюватися досвідом, і «є чому вчитися один у одного».

Читайте АСН в Google News