Віце-прем'єр Зубко: "Авдіївку - "втримали". Загрози гуманітарної катастрофи немає"

10.02.2017, 10:40

Ситуація в Авдіївці стабілізувалася і загрози гуманітарної катастрофи в місті немає. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді України 10 лютого заявив віце-прем'єр Геннадій Зубко, передає кореспондент ASN.

"Яка ситуація в місті Авдіївці?... Загострення військової ситуації спостерігалося в січні, а з 29 січня відбулося загострення атак терористів за допомогою російських сил... В результаті ситуація була доведена фактично до відсутності тепло- і водопостачання. А в цей час температура була мінус 17, що ставило під загрозу не тільки функціонування коксохімічного заводу, а взагалі існування людей в місті... 31 січня було зібрано засідання штабу техногенних катастроф... були відпрацьовані всі сценарії, починаючи від повної евакуації", - заявив він.

Зубко додав, що вже 31 січня була відновлена ​​робота циркуляційної насосної системи, що дозволило забезпечення теплом жителів Авдіївки до 15-16 градусів тепла. При цьому ситуація з забезпечення припинення вогню і режиму тиші залишалася складною.

"Щодня надавалася допомога 4 тисячам жителям Авдіївки... Я хочу подякувати, зокрема, волонтерам, депутатам, які приїжджали на місце, забезпечували гуманітарну допомогу. Фракціям, які це робили. Хоча були й ті, хто займався піаром... Зараз можна сказати, що ми втримали ситуацію", - запевнив він

Читайте АСН в Google News