Парубій: Рівень недовіри до Ради - критичний

07.02.2017, 11:17

Рівень недовіри громадськості до Верховної Ради VIII скликання критичний. Про це 7 лютого заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій під час промови після відкриття VI сесії, передає кореспондент ASN. 

«Маємо визнати, що рівень недовіри до Верховної Ради на сьогодні є критичним. Це насправді є великою проблемою, яку мають переосмислити та спитати: чому так? Я бачу дві причини», - заявив він. 

Перша причина - це низька відповідальність народних депутатів:  «І банальне небажання  ходити на роботу. Ніхто в цьому залі не зможе пояснити лікарям, вчителям та солдатам, чому в робочий день немає депутата на роботі... Переконаний, як і більшість у цьому залі, відсутність депутата у парламенті воюючої країни неприпустима. Це просто підло!» - сказав спікер, а нардепи почали аплодувати. 

Парубій пообіцяв, що як і вживав, «так і вживатиме усіх заходів для підвищення дисципліни... Немає часу для роботи у залі, складайте мандати та займайтеся своїми приватними бізнесами!». 

Друга причина недовіри до парламенту - це зовнішній план, спрямований «на параліч влади та дестабілізацію. Але він провалився. І ми не дозволи кинути парламент у прірву». 

Читайте АСН в Google News