Захист Януковича готовий скаржитись до Європейського суду з прав людини

06.02.2017, 15:57

Захист Віктора Януковича найближчим часом поскаржиться до Європейського суду з прав людини. Про це ASN повідомили в прес-службі адвокатського об'єднання "Авер Лекс", яке захищає інтереси Віктора Януковича у судах.

"Сьогодні для цього було отримано остаточне обґрунтування, ним став факт відмови Апеляційного суду Києва забезпечити конституційне право Віктора Януковича на оскарження рішення суду першої інстанції", - повідомили в прес-службі. У свою чергу адвокат Януковича Віталій Сердюк пояснив, що сьогодні Апеляційний суд Києва відмовився розглядати і скаргу на рішення Печерського суду Києва, який дозволив проводити спеціальне судове розслідування проти Януковича.

"Засідання не відбулося. Вийшов помічник і сказав, що суддя одноосібно прийняв рішення про відмову в розгляді апеляційної скарги. По суті скарга не розглядалася, а відбулася відмова в розгляді. Він сказав, що ця заява не заперечується. І дійсно в КПК зазначено, що рішення судів щодо застосування процесу заочного розслідування не підлягають оскарженню. Але в Конституції прямо забезпечено право на оскарження будь-якого рішення, що порушує права. Тому саме на ці норми ми посилалися, коли зверталися до Апеляційного суду. Тобто мала бути формальна процедура розгляду, і прийнято певне рішення. Тому ми поклали це в основу скарг в ЄСПЛ», - заявив адвокат Януковича.

Читайте АСН в Google News