Коаліції в Раді не існує, людей тримають "за лохів" - Ляшко

06.02.2017, 14:14

Голова фракції «Радикальна партія» Олег Ляшко заявив, що юридично в парламенті немає коаліції, оскільки з часу її формування зі складу коаліції вийшло багато парламентаріїв. Про це він сказав на погоджувальній раді 6 лютого, передає кореспондент ASN.

"Ми ж розуміємо, що юридично коаліції в парламенті немає. Фракція "Радикальної партії" вийшла з коаліції 1 вересня 2015 року. Президент Порошенко, всупереч здоровому глузду, протягнув тоді зміни до Конституції про особливий статус для Донбасу... Після нас звідти побігли інші", - заявив він.

Ляшко додав, що всі чули про наявність 226 підписів під коаліційною угодою, але ніхто їх не бачив.

"Це як за радянської влади: "Чи є життя на Марсі? Чи немає життя на Марсі? Радянській науці це невідомо... Але вони тримають народ за лохів, видають бажане за дійсне не тільки в питанні коаліції".

При цьому Ляшко вважає, що навіть в умовах відсутності коаліції проведення позачергових виборів до Верховної Ради може призвести до втрати державності.

"Для початку треба змінити закон. Адже якщо проведемо вибори за старим законом, то отримаємо "шило на мило", за яке народ заплатить ще 4-5 млрд грн".

Читайте АСН в Google News