Львівська мерія 1 лютого так і не презентувала стратегію розв'язання сміттєвих проблем

02.02.2017, 18:21

Львівські активісти заявляють про те, що місцеві чиновники 1 лютого не презентували громадськості «Стратегію вирішення проблем зі сміттям в місті на найближчі 5 років», як обіцяли раніше.

26 грудня 2016 року на пленарному засіданні Львівської міської ради, під час розгляду узгоджених з громадськістю постанов щодо поводження з відходами на території промзони заводу "Хімсільмаш" і створення контрольної депутатської комісії, було прийнято рішення про те, що 1 лютого 2017 року має відбутися звіт керівника Львівського комунального підприємства «Львівспецкомунтранс».

Також до 1 лютого 2017 року має бути оприлюднена 5-річна Стратегія вирішення проблем зі сміттям у Львові. Крім того, активісти вимагали відкриття інформації та надання завірених копій правовстановлюючих документів на всі будівлі, споруди та земельні ділянки, під будівлями, які належать громаді на території промзони заводу "Хімсільмаш".

А також - заборонити на території заводу будь-яку діяльність, пов'язану з відходами, якщо вона не пройшла публічних обговорень з громадськістю.

"Ні виступи в сесійній залі Львівської міської ради, ні робочі групи за участю активістів переважно результату не дають! Постанови, узгоджені з громадою, в останній день раптом переробляються і голосуються в такому вигляді, як це зручно мерії. Але потім не виконуються навіть проголосовані постанови. І в облраді, і в Верховній Раді всі правки до документів голосуються. А у нас в міській раді такого немає! Не можна за красивими манерами прикривати кулуарність. Має бути діалог - відкритий і прозорий. Іповинні йти громадські обговорення питань, що стосуються багатьох жителів міста. Сподіваюся , депутати зможуть виробити чіткий регламент результативності виступів громадян у сесійній залі», - заявила голова громадської організації «Розвиток Громади» Оксана Маруняк.

Читайте АСН в Google News