Режим надзвичайної ситуації в Авдіївці: Жебрівський заявив про готовність евакуювати 8 тис. місцевих жителів

31.01.2017, 09:37

У прифронтовій Авдіївці Донецької області, яка через обстріли бойовиків залишилася без електрики, води і теплопостачання, запроваджено режим надзвичайного стану, повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«Розпорядився терміново виділити додаткові кошти з обласного бюджету для Авдіївки в рамках надзвичайного стану в місті», - повідомив він на своїй сторінці в Facebook.

Жебрівський заявив про можливість евакуації протягом дня до 8 тис. жителів Авдіївки. «Міста області готові прийняти до 9 тис. осіб. У дитячих закладах області готові в будь-який момент прийняти більше тисячі дітей. На під'їзді до міста близько 10 тонн продуктів харчування. Військові надали додаткові польові кухні», - заявив він.

На ранок вівторка в Авдіївці встановлені і підготовлені до роботи додаткові пункти для видачі гарячого харчування та гарячої води. Міжнародний благодійний фонд «Карітас» почав встановлювати додаткові намети в Авдіївці для обігріву людей, додав він.

Голова Донецької ВЦА також повідомив, що російська сторона СЦКК передала письмову гарантію про припинення обстрілів з боку бойовиків з 10:00 до 17:00. «Ремонтні бригади приступають до роботи», - запевнив він.

Читайте АСН в Google News