У МВС роз'яснили ініціативи у видачі водійських посвідчень

26.01.2017, 17:10

Міністерство внутрішніх справ України планує в другій половині 2017 року винести на розгляд до профільного комітету Верховної Ради законопроект, згідно з яким у посвідченнях водія з'являться додаткові категорії, повідомили в МВС України.

«Термін дії складе від 5 до 15 років в залежності від категорій. Таким чином, водії категорії «В» зможуть користуватися своїм посвідченням 15 років, а ось водії категорії «С» і «D» - всього 5 років », - йдеться в повідомленні відомства.

У МВС підкреслили, що після завершення терміну дії посвідчення водій повинен буде пройти медичний огляд для перевірки психофізичної відповідності. Однак відомство опрацьовує також питання про підтвердження практичних і теоретичних навичок водіїв профільних категорій.

У повідомленні наголошується, що водії, які на момент набрання чинності новими правилами будуть мати водійські посвідчення з терміном дії на 30, 50 років і безстрокові, зможуть користуватися посвідченням відповідно до зазначеного в них терміну.

Серед інших ініціатив, що стосуються посвідчення водія, у відомстві назвали нові екзаменаційні білети, встановлення фото- і відеофіксації під час складання іспитів, установку мікрочіпа в водійське посвідчення.

Читайте АСН в Google News